В деянието може да има съучастник

 

Родителите на 4-годишната Ани, убита в Атина, остават в ареста. Засега единствен обвиняем е баща ѝ, а според източници на Нова друг български гражданин може да се окаже съучастник.

 

Десетки жители на Атина бяха готови да линчуват родителите на Ани при довеждането им в съда.

 

Още по темата

„Няма да намерим и кокалче”, заявиха днес полицейските служители по време на официалните изявления по случая с убийството на 4-годишната Ани. Бащата е признал, че той е убиецът и е описал подробно жестоките си действия, като до момента за полицията остава неизяснен начинът, по който е убито детето.

 

Според разследващите между 8 и 9 април 27-годишният мъж се е отървал от трупа на момиченцето по особено зверски начин. По време на дългите разпити извършителят не е признавал за убийството на детето, а само за това, че е разчленил трупа.

 

Кръвта на бащата е открита върху нож и върху чаршафи, а в жилището е намерена кръв и от момиченцето. Според полицията мотивът на извършителя е била ревността му към 25-годишната му приятелка и майка на Ани. В заключение от полицията заявиха, че майката не е знаела за убийството на детето, а само, че то е изчезнало.

 

Едва вчера тя е уведомена от полицията за случилото се, като все още не вярва, че детето ѝ е мъртво.

 

Ключов свидетел за разплитане на случая е приятел на бащата, който отсядал често в дома на семейството. Той се намира в България.

 

Днес разпитът на двамата родители беше отложен. Бащата ще бъде разпитван без адвокат по негово желание. Десетки жители на Атина искаха да линчуват двамата българи при довеждането им в съда. Охраната обаче успя да ги запази невредими.

 

Новината за зловещото убийство на 4-годишната Ани и подробностите от разследването изместиха вниманието на медиите в Гърция от преговорите с кредиторите и с Еврокомисията.

 

Репортер: Бойка Атанасова