Разследват го за документно престъпление

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска отстраняването от длъжност на военния прокурор в София майор Адалберт Кръстев. Причината е водено срещу него разследване за документно престъпление. Той е с мярка за неотклонение „подписка”.

 

Кръстев е обвинен за това, че съзнателно се е възползвал от документ с невярно съдържание – карта за медицински преглед.

 

През септември миналата година военният прокурор е постъпил в Клиника по ендокринология във Военномедицинска академия, където му е открито заболяване. Назначено му е лечение и лекарска комисия определя 92% трудова неработоспособност

 

Адалберт Кръстев обаче се снабдява с карта за медицински преглед, в която е вписано, че е клинично здрав. Той е представил документа пред съвета на Камарата на частните съдебни изпълнители, за да участва в обявен конкурс.

 

Припомняме, че междувременно представители от руската компания ще бъдат разпитвани, за да се провери предлаган ли е подкуп на военния министър Николай Ненчев. Цацаров не отхвърли възможността Ненчев да се превърне в обвиняем: