Белгия победи Хърватия с 5:3

Белгия победи Хърватия с 5:3 след изпълнение на дузпи и стана първият полуфиналист на европейското първенство по футбол за юноши до 17 години, което се провежда в България.

 

Съгласно регламента на европейското, след равен резултат в края на редовното време /две полувремена по 40 минути/ няма продължения, а победителят се определя с изпълнение на дузпи.

 

Вратарят на младите белгийци Йенс Тьонкенс спаси още първата дузпа, изпълнена от капитана на хърватите Никола Мора, и това се оказа решаващо за крайния победител при дузпите.

 

Белгийците вкараха и петте си дузпи чрез Кристоф Йансен, Денис ван Ваеренберг, Ленард Данелс, Алпер Адемоглу и Исмаил Азауи. Герой за белгийците стана Исмаил Азауи, който в редовното време изравни резултата, а след това отбеляза победната, пета дузпа. При изпълнението на дузпи точни за хърватите бяха Йосип Брекало, Давор Ловрен и Борна Соса, а капитанът Никола Мора пропусна първата дузпа.

 

Отборът на Хърватия ще играе плейоф срещу друг загубил на четвъртфиналите отбор за класиране на финалите на световното първенство по футбол за юноши до 17 години, което ще се проведе през октомври в Чили. Първите шест отбора от европейското първенство в България се класират за финалите на световното първенство в Чили.