Любителите могат да вкусят от над 300 изкушения

 

Опашки от желаещи се извиха пред столичен хотел, където се провежда първото по рода си Шоколадово изложение в България

 

Любителите могат да видят над 300 шоколадови изкушения и да дегустират някои от тях. Сред тях са бирен шоколад, комбинация с карамел и морска сол, както и всякакви видове черен, млечен, бял шоколад, с ядки или кремове.

 

Сладкото изкушение, чиято история някои изследователи датират от преди цели 1500 години, е бил толкова скъп, че пиратите са могли да заменят какаовите зърна за същото количество сребро и дори злато, припомня БГНЕС. 

 

Ако шоколадът е изкуствен, ще се стопи малко по-бавно в устата заради растителните мазнини в него, а ако е истински - той веднага се топи и остава по небцето, издават специалистите. 

 

Какаото, освен вкусно, е и полезно не само за душата, но и за тялото. То има свойството да хидратира клетките, да ги освежава и регенерира. Учените казват, че продуктите с комбинация на нуга, шоколад, кафе, канела и хиалуронова киселина действат за подмладяване на кожата.

 

Между 11.00 и 19.00 ч. Grand Chocolate Festival ще предложи на посетителите дегустации, работилници и възможност за пазаруване, а входът е свободен.