Разследват телефоните на замесените в случая

 

Гръцката полиция разследва телефоните на лицата, заплетени в убийството на малката Ани. Докато бащата Станислав Бакържиев е подложен на детоксикация в затвора в Корфу, където беше върнат, полицията насочи вниманието си към майката Димитрина Борисова, която има нечисто минало, както и много контакти с педофилски вериги в цяла Европа, съобщават гръцките медии. 

Още по темата

 

Гръцката полиция е изпратила искане до германските власти и се очаква материал от охранителни камери с кадри на Димитрина и приятеля й в Германия. Полицията прави всичко възможно да приключи случая, който шокира цяла Европа. 

 

По-рано гръцкият вестник "Акрополи" писа, че малката Ани е продадена от родителите си за 8 000 евро. Бе тиражирана и версията, че малкото дете може да е живо. Впоследствие адвокатът на майката Ставро Георгиу заяви специално, че има резултати от разследване, които никой не може да подложи на съмнение, както и че не може да коментира всяка една измислена публикация. 

 

Защитникът допълни, че е поискал да бъде направен кръстосан разпит между приятеля Николай и майката, но до момента няма отговор от българските власти за съдействие относно начина, по който Николай може да бъде разпитан.

 

Новото е, че ще бъдат разледвани телефоните на всички заплетени в пъзела за това с кой и кога са говорили. Все още е рано за освобождаването на майката, очакваме нови данни, каза за Нова телевизия адвокат Ставро Георгиу.

 

Информация: Бойка Атанасова