"Барселона" си гарантира шампионската титла след успех при визитата си на "Атлетико Мадрид" с 1:0.

Отборът на "Барселона" не допусна грешна стъпка в борбата за титлата и след минимален успех с 1:0 при гостуването си на "Атлетико Мадрид" от 37 кръг си гарантира престижното отличие. Кръг преди края каталунците имат 93 точки на върха и няма как да бъдат стигнати от втория в класирнето "Реал Мадрид" /89/. „Белите“ също спечелиха своя мач с "Еспаньол", но попадението на Лионел Меси във вратата на „дюшекчиите“ и гарантираните три точки, „убиха“ всички надежди на „балета“ за късно пренареждане на челото в Примера.

 

"Атлетико Мадрид" пък запази третата си позиция с актив от 77 пункта, с три повече от четвъртия "Валенсия", който завърши наравно /1:1/ със "Селта Виго".

 

"Барса" започна силно мача, като още в 13-ата минута се наложи Ян Облак да демонстрира класа. Той отрази удар на Лионел Меси, който се оказа в центъра на събитията на и в 17-ата минута.

 

В 19-ата минута защитата на "Атлетико" се намеси неумело, позволи хаос в наказателното си поле, а аржентинското острие в състава на Луис Енрике като по чудо не се разписа с глава.

 

В 34-ата минута Лионел Меси изпълни брилянтен фаул, но топката мина над вратата, а малко преди края Ян Облак пресече отличен пас към Меси и така осуети възможността, а в последната минута на редовното време на първата част, Дани Алвеш се отличи с великолепен пробив, стреля от дистанция, но Облак отново помрачи настроението на каталунците, като изби в корнер. От него не последва нищо. В ответната атака "Атлетико" отвърна, но Жорди Алва се намеси.

 

"Барса" излезе напред в резултата в 66-ата минута. Отлична двойна комбинация между Педро и Меси завърши с гол за последния – 1:0.

 

В 71-вата минута Меси изведе добре Неймар, но ударът му мина над вратата.

 

Педро отправи страхотен удар в 78-мата минута, топката бе насочена към лявата сглобка на Ян Облак, но мина встрани.

 

В края на срещата напрежението взе връх и така се получиха някои спречквания между играчите на двата състава, но всичко бе навреме прекратено от рефера на срещата.

 

Така срещата завърши с успех за каталунците, които официално ще отпразнуват трофея си срещу Депортиво Ла Коруня в следващия 38-мия кръг на Примера дивисион.