Музикалната компания и община Пловдив в спор

 

Скандал в Пловдив заради концерт на "Пайнер".  От музикалната компания планирали два юбилейни концерта на сцената на Античния театър в града, но в последния момент от общината им отказали. 

 
За 4 юни в Пловдив беше планиран попфолк концерт на музикалната компания по повод нейната 25-годишнина. Веднага след обявяването му интернет избухна с негативни коментари. Пловдивчани също се възмутиха.

 

За своя празник от "Пайнер" поискали да направят два концерта в Пловдив - попфолк и народна музика. В преговори с общината компромисният вариант бил Античният театър, уточняват от централата на компанията. По техни думи кметът на Пловдив Иван Тотев подписал договора на 11 май. Дни по-късно по телефона обаче кметът на район "Централен" заявил, че провеждането на концертите е невъзможно. От "Пайнер" уточняват, че посоченият мотив бил недоволството в социалните мрежи и във форуми на сайтове в Пловдив.


Днес обаче общината има друг аргумент. Пролемът се оказа не кръшната балканска музика, а сцената, която била в окаяно състояние. 

 

От общината са категорични, че не дискриминират един музикален стил за сметка на други. С други думи в бъдеще все пак е възможно на сцената на Античния театър да звучи попфолк.