Екип на Нова успя да си купи отговорите на теста за 100 лева

 

Матурите по български език няма да бъдат анулирани. За това са категорични от Министерството на образованието. Вчера Ви показахме как екип на Нова успя да си купи верните отговори въпреки драконовите мерки за сигурност. Оказва се, че вариантите за

Още по темата

изтичане на матурата са десетки. 


Да си купиш матурата се оказва задача, която не е особено трудна. Дни преди зрелостния изпит офертите в интернет са десетки. Наш екип се свърза с човек, който предлага верните отговори. 

 

Така успяваме да ги купим за 100 лева. Час и половина след началото на изпита ги получаваме. От 40 въпроса само на един има разминаване. От министерството вече са сезирали компетентните органи. Засега изключват варианта течът на информация да е от самото министерство, но все пак имат едно на ум.

 

А вариантите матурата да изтече се оказват няколко. Единият е, когато тя се разпространява по училищата. Съществува и вариант, в който квестор казва, че материалите му не излизат и така той получава още един допълнителен. А оттам нататък не е ясно дали не се препредава така на трето лице. Тепърва ще се изяснява как изтичат верните отговори. Ясно е, че още вчера са анулирани 34 работи заради преписване и използване на мобилни устройства.