Данните са на компания, предлагаща нискобюджетни ваканции

 

България и Турция са най-изгодни за почивка това лято. Дни преди официалното откриване на сезона - почивките в морските курорти на двете държави могат да бъдат планирани в последната минута на най-изгодни цени в Европа. Данните са на компания, предлагаща нискобюджетни ваканции. Колко ще ни струва почивката през лятото?


Първите чуждестранни туристи вече събират слънчеви лъчи по родното Черноморие. Добри цени и красива природа привличат летовници от целия свят още преди сезонът официално да е започнал.


„Цените в България са много добри за мен. Не са високи, по средата са. Но природата и хотелите са прекрасни”, казва Амани Килда, турист от Израел.


„За мен няма значение каква ще е цената. За мен е важен климата във курортите ви, защото в Германия е мрачно и студено”, обяснява Ани Килда, турист от Германия.


Ваканцията тук може да бъде планирана най-изгодно. Според сайтове, предлагащи нискобюджетни почивки, отдихът в 4-звезден хотел за 10 дни може да ни излезе и по-малко от 250 евро. Туристически пакети тук все още могат да се намерят на ниски цени въпреки че сезонът започва до дни.


„Този сезон не е от най-добрите досега в туризма и ще работим основно със специални оферти, най-вече в крилата на сезоните – май и септември”, обяснява - Донка Грозданова – мениджър-продажби в хотел.


Семейната почивка за Тодор също е планирана. Заедно със съпругата си и сина си са избрали Албена за ваканция през лятото. А за да излезе най-евтино са направили резервациите още през февруари.


В много от хотелите се очакват атрактивни оферти и в последния момент. Те обаче ще са поне 10-15% по-скъпи от ранните резервации.


„Ранните записвания винаги са по-евтини отколкото специалните предложения, така че туристите, които имат възможно предпочитат да го направят по-рано”, казва Донка Грозданова, мениджър-продажби в хотел.


Плажовете в Турция също ще предложат ниски цени това лято.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортери: Георги Георгиев и Нивелина Няголова