МВР увеличава броят на полицаите, които ще работят изцяло по проблема с джебчийството

 

Вече има повдигнати обвинения срещу някои от задържаните при вчерашната полицейската акция в Игнатиево. Прокуратурата обаче не уточнява броя им. 

 

Днес за среща с полицейското ръководство във Варна пристигнаха министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова и главният секретар на МВР Георги Костов. 

 

Вътрешният министър не сметна за нужно да се среща с медиите точно в този момент, но в официално съобщение на интернет страницата на МВР се казва, че е създадена нова организация за контрол над охранителните фирми и че ще бъде увеличен броят на служителите на МВР, които ще работят изцяло по проблема с джебчийството.  

Още по темата

 

Разпредена е и проверка по определени линии на дейността на ОДМВР - Варна. 

 

Арести днес в Игнатиево няма, засилено полицейско присъствие – също. Прокуратурата работи със задържаните от вчера. Сред тях обаче все още не са Евгения и Мария, които свободно обясняват колко добре печелят от джебчийство.  

 

Оказва се, че засега двете жени не са и сред тези, които НАП посети. В Игнатиево разказват, че жените не са се появявали от деня, в който разследването на Нова ги показа. Местните не смеят да коментират  луксозните палати на съседите си.

 

От НАП твърдят, че през последните години били  проверени 160 души от Варна, включително от Игнатиево. Били установени допълнителни вземания за над милион и половина лева.

 

„Мисля, че не е закъсняла държавата. Съвсем адекватни мерки сме предприели във връзка със самосезирането на прокуратурата”, заяви областният управител на Варна Стоян Пасев.