Героят в тази история живее в ромската махала в Айтос и едва свързва двата края

 

Да намериш чанта с пари и да я върнеш! На фона на всекидневните истории за кражби, за които ви разказваме, тази случка изпъква като добрия пример, който все по-рядко виждаме. 

 

Героят в тази история живее в ромската махала в Айтос. Баща е на три големи деца и едва свързва двата края. Работи като гробар и именно на гробищата намира чанта с пари и мобилен телефон, забравена върху паметник. 

 

Денят на Черешова задушница с нищо не се различавал от останалите, докато 50-годишният мъж не забелязал забравена чанта върху един от надгробните паметници. 


 
„Погледнах какво има. Имаше лекарства, пари, портфейли. Обадих се на шефката”, разказва Любен Йорданов.

 

Той показал намереното на директорката на обредния комплекс. Проверили чантата за документи и така открили собственичката. Оказала се възрастна жена, най-вероятно пенсионер.

 

Видях, че има не само телефон, но и цял несесер с жизнено важни лекарства. Отворих портфейла, видях, че има и пари. Не беше кой знае каква голяма сума, но за една пенсионерка 30-40 лева са много пари. Имаше очила с диоптър”, разказва Василка Кръстева, директор на обредния комплекс в Айтос.

 

Набрали един от номерата в забравения мобилен телефон. Свързали се с близка на жената, която да ѝ предаде, че чантата ѝ е открита. Оказало се, че собственичката не живее в Айтос, а била там само да почисти гроба на свой роднина. 

 

„Съпругът ѝ по случайност е бил в Айтос.Намерихме го и му предадохме чантата. Накарахме го да види всичко ли е наред, всичко си беше наред.Той се просълзи, обади се на Любен веднага, благодари му, даже от тази малка сума пари извади 10 лева и каза: „Нека да се почерпи”, разказва Василка Кръстева.

 

Повече гледайте във видеото!