Сред пострадалите има и дете

 

Група от около 40-50 протестиращи срещу ромската престъпност в столичния квартал „Орландовци” нахлу в ромската махала там.


При сблъсъците са пострадали най-малко петима души, включително и едно дете, съобщава БНР.

 

 

На място бяха изпратени служители на жандармерията, които да потушават напрежението.

 

Още по темата

Повод за недоволството на жители на "Орландовци" стана скандал в събота вечер, започнал заради силна музика и завършил с масов бой. Шестима бяха леко ранени. Арестуваните са двама.

 

Протестът срещу престъпленията, извършвани от роми, трябваше да се проведе пред читалището „Райна Княгиня” и да бъде мирен. Събралата се тълпа обаче тръгна с оръжия в ръка към ромската махала.

 

Последва гонитба с полицията, която се опита да спре протестиращите, но те просто промениха маршрута си на път към крайната цел. 

 

Междувременно ромите също бяха изправени на нокти и се бяха въоръжили с мотики и бухалки, видя екип на Новините на Нова.

 

Засилено остава присъствието на жандармерия в района. Силите на реда опитват да опазят ромите от гнева на местното население.

 

 

На мястото пристигна и главният секретар на МВР Георги Костов. Директорът на СДВР Младен Маринов обяви, че полицията ще успее да овладее положението в квартала. 

 

Всичко за случващото се в "Орландовци" гледайте в Извънредната емисия на Новините на Нова в 23.00 ч.

 

Снимки: БГНЕС