С нея трябва да бъде изяснен начинът, по който е функционирала банката

 

Последното, което се очаква по делото КТБ, е назначаването на счетоводната експертиза до края на месеца, информира главният прокурор Сотир Цацаров.

 

Основното, което трябва да изясни, е начинът, по който е функционирала банката. Досега такава експертиза не е назначена, тъй като е трябвало да бъдат осигурени средства за възнаграждението на експертите.

 

Главният прокурор каза още, че няма информация за това какво се случва с делото за екстрадиция на Цветан Василев, но всички допълнителни документи, които са поискани от Сърбия, са предоставени, пише БГНЕС.

 

Цацаров коментира и идеята на правосъдния министър Христо Иванов за извършване на независим одит на работата на прокуратурата

 

"Той бе извършен, а планът за действие е приет от Еврокомисията. При цялото ми уважение към битността на министъра в предното му битие на активист на НПО, нямаме нужда от подобно нещо. Освен това аз не виждам вариант, при който прокуратурата ще бъде подложена на одит от международна организация, при положение че такъв е направен и ЕК го е приел", заяви Цацаров.