Банките в страната останаха затворени тази сутрин, а пред банкоматите се извиха огромни опашки

 

Гърция е в състояние на безтегловност. Банките в страната останаха затворени тази сутрин, а пред банкоматите се извиха огромни опашки. Еврото се срина спрямо американския долар, докато в Атина очакват ново предложение на кредиторите.

 

Още по темата

Часове преди началото на работния ден пред банките започнаха да се стичат хора - с надеждата, че поне от банкоматите ще могат да изтеглят пари. След 8 обаче стана ясно, че дори и служителите на финансовите институции не са наясно какво ще се случва оттук насетне.

 

 

Банковата ваканция може да струва на Атина, която е болна от онкологично заболяване, прекалено скъпо. Трябва да изтегли инвалидната си пенсия и да си купи лекарства, но не може.

 

Видео: RUPTLY

Не по-малко разочарована е и Радка, която разкрива, че пот петък се опитва да тегли пари, но не успява. Грижи се от 15 години за тежко болна жена. Сега и двете са без пари.

 

Масовото теглене на пари започна още в неделя - веднага след като стана ясно, че от днес банките няма да работят.

 

А в някои банкомати дори след 9 часа имаше пари. И докато едни масово теглиха пари, представители на левите партии се бяха събрали на протест. Те завиха категорично – „да” на референдума в неделя и „не” на ултиматум на Европа.

 

Видео: RUPTLY