Онлайн платформата ще даде на студентите безплатно лекции на именити учени

 

Напълно безплатно образование на световно ниво. Това ще предложи уникален проект на група млади българи. Учебното заведение обещава да направи истинска революция в традиционното учене.


Всеки от тях е жертва на позната от векове образователна система и е наясно с нейните недостатъци. По тази причина „университет“ е най-неподходящата дума за това, което Християн и неговият екип предлагат на света.


Онлайн платформата ще даде на студентите безплатно лекции на именити учени и курсове от най-добрите университети на планетата. Филтърът на този безкрай от информация е реалният бизнес.


 
Всеки кандидат за знания решава каква кариера иска да преследва и сяда пред компютъра.
„Над 3 милиарда души ще имат тази възможност, тъй като официално толкова са в момента абонатите в Интернет”, казва Васил Иванов.


Последните проучвания показват, че 35 на сто от нас прекарват минимум час на ден в търсене на образователни материали в мрежата. По света тази тенденция е уловена от гигантите в глобалното образование. Зад един от порталите с над 2.5 милиона студенти стои Университетът „Харвард“.


Обучението в интернет е като надигаща се вълна. Обхваща все повече хора от всички краища на планетата”, обяснява Анант Агаруол, президент на глобална образователна платформа.


Българската идея вдига летвата още по-високо като събира цялото налично знание в мрежата на едно място. И то безплатно.


„Искаме да бъдем алтернатива на класическия университет. Искаме да го преведем в следващия век”, добавя Агаруол.


Авторите на идеята вече имат сериозна подкрепа от корпоративния свят. С първоначален бюджет от над 1 милион лева те планират официален старт следващата пролкет.


Повече по темата гледайте във видеото.