Номерът ѝ ще мине отново, заяви евродепутатът

„Гърция е галеникът на Европа”, заяви в студиото на „Здравей, България” евродепутатът Слави Бинев. 

 

Той коментира, че е десен политик и е за това всеки да си плаща сметката, но въпросът с Гърция е по-сложен и на него не може да се отговори еднозначно.

 

Бинев добави, че се възхищава на гръцките политици и гръцката дипломация, която знае как да защитава народа си. По думите му обаче има трети страни, които се опитват да направят проблема с Гърция трудно решим, работят за разединението на Европа.

 

„Продължавам да мисля, че номерът на Гърция ще мине отново. Ще се стигне до компромис, ще им бъдат отпуснати нови 50 млрд., които ще бъдат „опукани” от гърците по гръцки”, заяви Слави Бинев. „Този модел на поведение чака да бъде последван от Испания, Италия, Португалия”, допълни той.

 

Според Бинев българските политиците трябва да се замислят дали не трябва и те да ударят по масата.

 

„Трябва да се научат как се защитава един народ, една нация”, заяви Слави Бинев. Българските депутатите пък се превръщали в обслужващ персонал на изпълнителната власт. 

 

„Отчаянието е много голямо. Непрестанно се говори за реформи, а всъщност те се разбират като: „Стани да седна”. Реформи означава да смениш философията на едно начинание”, заяви Слави Бинев.

 

Цялото интервю гледайте във видеото!