Това ще е първата стачка в рамките на шестмесечното управление на премиера Алексис Ципрас

Профсъюзът на гръцките държавни служители призова за 24-часова стачка в сряда. Съюзът ADEDY поиска в изявление прекратяването на работа, тъй като е против договорените условия с Еврозоната, които станаха известни по-рано днес.

 

Освен спиране на работа, съюзът призовава държавните служители също така да се включат в предвидени за същия ден демонстрации пред парламента на страната. В сряда гръцките депутати трябва да гласуват дали да приемат исканите от лидерите на Еврозоната реформи.

 

Това ще е първата стачка в рамките на шестмесечното управление на премиера Алексис Ципрас и неговата СИРИЗА, информира Франс прес, цитирана от БГНЕС.

 

Преди да дойде на власт лявата партия участваше в редица демонстрации срещу мерките за строги икономии, които бяха подкрепяни от предишните консервативни правителства в страната.

 

За тази вечер също са предвидени протести срещу договорените мерки с лидерите на Еврозоната, които включват увеличаване на данъците и съкращения на пенсиите в замяна на започване на преговори за трета спасителна програма с международните кредитори на стойност 86 млрд. евро.

 

Във вторник СИРИЗА и коалиционният й партньор "Независимите гърци" ще проведат отделни срещи, на които да бъдат разгледани предложенията за реформи.