Ограничението ще важи от 13:00 до 14:00 часа в четвъртък

Движението за и от Гърция ще бъде блокирано за 1 час утре, четвъртък, в района на петричкото село Марикостиново. Това съобщиха от пресцентъра на ОД МВР - Благоевград, предаде БТА.

 
За времето от 13:00 до 14:00 часа се забранява преминаването на автомобили и пешеходци в района заради взривни дейности по изграждането на Лот 4 на магистрала "Струма". Ще се взривява в близост до обходния маршрут, който минава през селата Марикостиново, Чучулигово, Марино поле и Кулата. Затова ще бъде ограничено движението на всички пътни превозни средства, както и преминаването на пешеходци, с оглед осигуряване на безопасността им. 


Движението в посока Гърция ще бъде спряно на моста при село Тополница, а в посока гр. София - при село Марино поле. Полицаи ще бдят за спазването на забраната от страна на шофьорите.

 

От КАТ апелират щофьорите да прояват разбиране и да изчакат на определените за това места. След взривяването и рачистването на отломките движението по шосето ще бъде възобновено. В момента се работи на 24-часов режим по Лот 4 на "Струма", тъй като пусковият срок на пътния участък е 1 август.