Защо созополският кмет загради път към брега?

 

Бариери са поставени на стария път между Приморско и Созопол и достъпът до плажа "Алепу" е невъзможен. Недоволството срещу поредния заграден плаж започна от социалните мрежи и стигна дотам, че няколко часа по-късно хората разрушиха сами заграждението. 

Още по темата

 

Преди около седмица на стария път се появява метална ограда, бетонирана в земята. Пътят води до един от хубавите южни плажове, посещаван от много туристи през лятото. Знак информира, че след нея започва „пешеходна алея и велосипедна зона”.

 

Заграждението до такава степен подразни туристите с автомобили, че някои от тях взеха нещата в свои ръце. Недоволството от социалните мрежи се пренесе на място – в почивните дни хората изляха гнева си за поредния заграден плаж върху оградата.

 

Оказва се, че този път не частник, а самата Община Созопол е заградила пътя. Заповедта е на кмета на общината Панайот Рейзи, съгласувано с Агенция „Пътна инфраструктура”.

 

Проверка на Нова телевизия показва, че от февруари правителството дало старото скандалното трасе на Общината по искане на кмета. Така самият той решил, че трябва да заградил тези 12 километра. Причината – лошото състояние на пътната настилка, която нямало как да види ремонт точно сега.

 

Идеята е преди отсечката все пак да има общински паркинг. Въпреки недоволството на любителите на дивите плажове от Общината са непреклонни. Кметът на Созопол отрича слуховете, че офшорна компания има апетити да строи след заградения участък.

 

И за да покажат, че са абсолютно непоклатими, вчера служители на Общината, придружени от полиция, преградиха отново отсечката.

 

Репортер: Цеца Алексова