Гимнастиките завоюваха отличията на Световната купа, която се провежда в София

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели още два сребърни медала от Световната купа, която се провежда в столичната зала „Арена Армеец”. Така момичетата на Ина Ананиева направиха пълна колекция от втори места на турнира, съобщава gong.bg.


Грациите ни завоюваха две сребърни отличия в последния ден от надпреварата – на финалите на отделните уреди. Преди това те заеха второто място и в многобоя в София.


Гимнастичките получиха 17.950 за изпълнението си на „Жар птица“ на Игор Стравински (съчетание с пет ленти), а след това и 17.500 на бухалки и обръчи.


Ансамбълът на България подели второто място на съчетанието, поставено по „Цар Лъв“, с Израел, които бяха оценени също със 17.500.


На четвъртата позиция се изравниха Япония и Украйна.


Ансамбълът ни в състав Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска и Християна Тодорова изпълни чисто своето съчетание в пет ленти, но допусна грешка при второто си излизане на килима.


Златото и на двата финала грабна съставът на Русия, който допусна грешка при изпълнението си с пет ленти. Бронзът на това съчетание отиде при състава на Израел със 17.350.
Състезанието продължава с изпълненията в индивидуалната надпревара на уредите.