Арестуваните плевенчани карали младите жени да проституират в Слънчев бряг

Трима мъже, осъществявали вътрешен трафик на момичета, са задържани след специализирана полицейска акция, проведена от служители на „Криминална полиция” и жандармерията в Бургас и Районното управление в Несебър, съобщава Дарик радио.

 

Арестуваните са плевенчани на възраст между 35 и 40 години. Към момента са разпитани повече от 10-има свидетели, посочили като организатор на престъпната дейност единия от задържаните - мъж на 38 години. Той е привлечен в качеството на обвиняем за вътрешен трафик и му е наложена мярка за задържане до 72 часа.

Още по темата


В хода на операцията е установено, че на младите жени - на възраст между 18 и 28 години, било обещавано да работят като танцьорки. Впоследствие на някои от тях е предлагано да извършват сексуални услуги срещу заплащане. Уговорката била парите, които изкарват, да се делят по равно между тях и сводниците. Всяко от момичетата получавало заплащането си в края на „работния ден” в плик.

 

Момичетата били настанявани в частни квартири в Слънчев бряг, а клиентите обслужвали в специално пригодени за целта помещения в непосредствена близост до еротичен клуб в курортния комплекс. На вечер работели средно по осем момичета, по твърда тарифа 150 лева на час. „Политика на фирмата” била сексуалните услуги да се предоставят само на чужденци.

 

При извършеното претърсване на помещенията, ползвани от момичетата, са намерени и иззети наркотици, както и документи, доказващи осъществяваната престъпна дейност.


Работата по случая продължава.