До момента той има три висящи досъдебни производства и една условна присъда

 

Съдът реши да пусне на свобода автокрадеца, който разгневи дори премиера Бойко Борисов. Ярослав Димитров-Яро беше заснет да задига две коли в подземен паркинг в кв. "Манастирски ливади" и дори беше обект на обсъждане по време на правителственото заседание. 

 

Мотивите, с които Димитров излиза на свобода, са, че няма никакви доказателства, че именно той се вижда на записа и е човекът, който е откраднал двете коли. Оказа се, че Ярослав за малко сам да пропилее шанса си да излезе на свобода.

 

Миналата седмица Районният съд го остави за постоянно в ареста. Адвокатът му обжалва това решение, но Димитров реши да не се разкарва до СГС и се отказа от възможността да обжалва. Днес все пак той реши съдиите да разгледат молбата мярката му да бъде изменена в по-лека.

 

В събраните доказателства по делото има само записа и две експертизи, които обаче не казват категорично, че това е човекът, а че има вероятност да е той.

 

Ярослав Димитров трябва да излежи 10-месечна присъда за опит да вкара краден автомобил в Словения. Все още обаче в България не са дошли документите за тази присъда. Яро е разследван и в Италия, където ще бъде екстрадиран, но след като приключат трите висящи досъдебни производства срещу него. Той е и с мярка „подписка” за друг краден автомобил.

 

Всичко около този куриозен случай следете и в следващите емисии новини. 

 

Видео: БГНЕС