Трите колесника не са се затворили след излитането на машината

 

Самолетът на Борисов се приземи аварийно на Летище Варна. Правителственият "Фалкон" не успя да кацне в Пловдив, защото трите колесника не са се затворили след излитането на машината. 

Още по темата

 

Екипажът е изчакал горивото да изгори и е върнал обратно самолета на варненското летище. Машината се е приземила благополучно

 

Бойко Борисов, който говори в морския град пред Младежката академия на ГЕРБ, е трябвало да отлети за Пловдив, за да открие новата спортна зала. "Фалкон"-ът, който преди месеци даде сериозна повреда, отново имаше проблем. 

 

В момента министър-председателят изчаква пристигането на правителствения "Ер бъс", тъй като екипажът на авариралия "Фалкон" е получил забрана да прави опити за ново излитане.

 

На борда на самолета са били и транспортният министър Ивайло Московски и говорителят на пресцентъра на Министерски съвет Севдалина Арнаудова.

 

"Обясниха ни, че има технически проблем – този път с трите колесника, не само с единия, както беше миналия път. Наложи се да кръжим малко над морето, за да изхабим гориво. В крайна сметка успяхме да кацнем", разказа за Новините на Нова Арнаудова.

 

Припомняме, че през февруари самолетът на Борисов кацна принудително. Той кръжа около час и половина над София заради проблем с единия колесник. При излитането на машината към Брюксел той не се затвори и затова се наложи машината да кацне аварийно. По-късно транспортният министър съобщи, че швейцарски експерти ще направят проверка на самолета. 

 

Ето какво още разказа Севдалина Арнаудова за Новините на Нова: