Предстои му проверка от експертите на Авиоотряд 28

 

Правителственият самолет „Фалкон“ излетя без пътници около 13.00 часа от летището във Варна и без проблеми пристигнa на летището в София.

 

Предстои инженеро-техническият състав на Авиоотряд 28 да извърши действия по откриване и отстраняване на появилия се вчера отказ на колесника. Ако експертите не успеят да отстранят проблема, ще проведат консултации с швейцарската компания, която има договор за поддръжка и обслужване на самолета, съобщиха от транспортното министерство. 

Още по темата

 

Припомняме, че вчера се наложи правителственият „Фалкон” да кацне принудително на Летище Варна. Причината беше, че не се прибират колесниците на самолета. 

 

 

Инцидентът от вчера ядоса транспортния министър Ивайло Московски. В „Здравей, България” тази сутрин той заяви, че ще иска самолетът да бъде изпратен до хангарите на фирмата-производител във Франция и там да бъде извършена цялостна проверка и проблемът да бъде открит. В случай, че дефектът не бъде открит и поправен, правителството ще обсъди вариант да върне „Фалкон”-а и да търси вариант за купуването на нов, по-надежден самолет.