Елена Чопакова разказва техните истории в първия епизод от новия сезон на предаването тази събота от 18.00 ч. по Нова

Тази събота, 12 септември, „Ничия земя” започва новия си сезон по Нова с четири истории за отчаяние и надежда, събрани от Елена Чопакова.

Наказателният кодекс на Република България не е никак благосклонен към производителите на така наречения лек наркотик – конопа. Българският законодател е по-строг от този в Австрия, Канада, Финландия, Германия, Израел, Италия, Нидерландия, Португалия и Испания, както и в 23 американски щата, където канабисът за медицински цели е разрешен.

Тази събота от 18.00 ч. в „Ничия земя” Елена Чопакова ни среща с няколко човека, в чийто живот конопът е изиграл решаваща роля. Условна присъда, няколко тумора в мозъка, една левкемия и един остър диабет – това е съдбата на Калоян, Васил, Надежда и сина й Венко. Погледнали смъртта в очите, никой от тях не се е отказал от живота и не се е предал, въпреки че са били „отписани” от традиционната медицина. Днес те са живи. И разказват. С имената и лицата си.

„Трябва да признаем, че изпитваме страх за нашите герои, но както ще чуете, те не се страхуват от сляпата за болките им Темида. Страхуват се единствено от смъртта, защото законът като че ли им я гарантира. Не знаем дали маслото от канабис е способно на чудеса, но заедно с Калоян, Тина, Васил и Венко разказваме за надежда” – споделя Елена Чопакова.

 Не пропускайте историите им в „Ничия земя” земя тази събота от 18.00 ч. по Нова.