Музикантът определя идеята като утопична

Британският певец и композитор сър Елтън Джон иска да се срещне с президента на Русия Владимир Путин, за да обсъдят отношението на държавния глава към правата на гейовете, съобщи Би Би Си.

 

Музикантът определя идеята като утопична, уточнява БТА.

 

"Бих искал да се срещна с Путин. Той може да се присмее зад гърба ми, когато затвори вратата зад мен, и да ме нарече пълен идиот, но поне ще знам, че съм имал достатъчно съвест да опитам",  казва сър Елтън Джон.

 

Музикантът е в Киев за XII международен форум "Ялтенска европейска стратегия". Елтън Джон призова украинците да изградят ново общество, толерантно, проявяващо търпимост, включително към ЛГБТ обществото, пише в. "Индипендънт".

 

Highslide JS
Снимка: ЕПА/БГНЕС

По време на посещението си в Киев британският музикант се срещна с президента на Украйна Петро Порошенко. Държавният глава подари на музиканта тениски с изображенията на Олег Сенцов и Александър Колченко, осъдени в Ростов на Дон за тероризъм на 20 и съответно на 10 години лишаване от свобода, а също Надежда Савченко, която е задържана в Русия.

 

Сър Елтън Джон не за пръв път изразява желанието си да обсъжда с Владимир Путин въпросите за правата на гейовете. През ноември 2014 г. той искаше да се срещне с руския държавен глава и да говори с него. В Кремъл обаче не бяха информирани за желанието на музиканта.