Илиян Здравков трябва да плати 200 лева кръвнина на родителите на момичето

 

Съдът във Велико Търново постанови 30-годишна присъда за убиеца на 23-годишната студентка Вероника Здравкова.

Още по темата


Илиян Здравков се призна за виновен, поиска съкратен процес и така избегна най-тежкото наказание за престъплението си - доживотен затвор без право на замяна. 


След като в понеделник заяви, че се разкайва и съжалява за извършеното, днес, по време на съдебния процес, убиецът запази мълчание.


Освен, че ще лежи 30 години в затвора, Здравков трябва да изплати 200 хиляди лева кръвнина на родителите на Вероника и всички разноски по делото. 


Почерненото семейство заяви, че сега е по-спокойно, но Здравков би трябвало да получи доживотен затвор без право на замяна. 


„Нищо няма да ни върне детето! Но по този закон това е максималната присъда”, коментира Надя Трайкова, майка на убитото момиче.


И въпреки че делото за убийството на Вероника е приключило, и днес нейните близки тръгват към Никопол с не един или два оставащи въпроси.


Вероника беше убита на 28 февруари в района на жп гарата във Велико Търново. Три дни по-късно тялото й бе намерено във водите на река Янтра.


Прокурорът и роднините на убитото момиче казаха, че няма да обжалват присъдата. Остава адвокатът на Здравков да реши в следващите 15 дни дали ще протестира определеното наказание.


Репортер: Юлиана Цанева