България се нуждае от вдъхващ доверие министър, смята Атанас Мерджанов от левицата

 

БСП поиска оставката на министъра на отбраната Николай Ненчев. "Целият свят е настръхнал в момента и именно затова България се нуждае от вдъхващ доверие министър", заяви от парламентарната трибуна заместник-председателят на парламентарната група на "БСП лява България" Атанас Мерджанов.

 

"Призивът ни е отправен не към самия Николай Ненчев, но преди всичко към премиера Бойко Борисов и подкрепящите правителството политическите формации”, добави той.  Чашата прелял проектозаконът на военните, според който чужди сили ще могат да участват в охраната на българското въздушно пространство.

 

Малко по-късно от Атака също призоваха министъра на отбраната да подаде оставка по същата причина -  подготвяните промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, които ще позволят чужди самолети да пазят българското въздушно пространство.

 

Те са предложили на БСП двете партии заедно да съберат достатъчен брой подписи, с които Народното събрание да инициира референдум за това трябва ли България да бъде в НАТО или не. "БСП отхвърли искането ни", уточни обаче депутатът Десислав Чуколов.

 

Видео: БГНЕС