Беше истински ад, разказа участник в катастрофата

 

Малко след 12:30 часа е станала верижна катастрофа с над 50 автомобила в тунел „Витиня” на магистрала „Хемус", съобщиха за Нова телевизия от МВР.  


Инцидентът е станал в пътното платно в посока Ботевград. Трима души, двама мъже и една жена, са загинали. Петима души са приети в болница "Света Анна" в столицата, няма опасност за живота им. Сред тях има и бременна жена. Трима възрастни и едно дете пък са приети в "Пирогов". 

 

 

Главният секретар на МВР Георги Костов заяви пред БНР, че основната причина за тежкото произшествие е несъобразена скорост.  "В тунела "Витиня" има разлято гориво, но това е следствие от катастрофата. Първопричината, най-вероятно, е удар между микробус и тир. Тирът препречва пътя в тунела и назад започва верижна катастрофа", обясни той.

 

 

Заради катастрофата временно е ограничено движението в тунела. Екипи на магистралната полиция и от областните дирекции на МВР помагат за регулиране на движението и пренасочват трафика към стария път между София и Ботевград. 

 

В платното в посока Ботевград се образува километрична опашка от автомобили. Сред чакащите е била и линейка, превозваща донор за трансплантация към Велико Търново, но е направен коридор, по който тя да премине. Все още не ясна причината за инцидента. Прави се оглед на място.  

 

Беше ад вътре, имаше затиснати хора, смачкани автомобили, гледката изобщо не е приятна”, разказа един от участниците в катастрофата. „Точно преди тунела има разлив на някаква течност. Аз карах с 30 км/ч и пак не успях да спра бързо”, обясни той.

 

Настилката беше много хлъзгава, а впоследствие разбрахме, че на пътя има разлята течност, автомобилите просто не спираха”, уточни друг шофьор, чиято кола също е пострадала при катастрофата.

 

Ако сте попаднали в задръстването на магистралата - изпращайте ни снимки и видеа ТУК.

 

Тези дни бяха представени нови предложения за промени в Закона за движение по пътищата. Една от идеите е да има бързи присъди да има срещу нарушителите на пътя