Лидерът на „Атака” получил сигнал, че в клекшопа се продават наркотици

 

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров за пореден път стана главно действащо лице в скандал. 


Действието се разви в центъра на София. Според Сидеров в малко магазинче – едно от така наречените клекшопове, се продавали наркотици и затова той предизвикал среднощна полицейска проверка.

Още по темата


Свидетели на случката разказват, че политикът е проявил агресия към собствениците на магазина.

 

На любителско видео се вижда как депутатът от „Атака” Десислав Чуколов стои насред насъбрала се тълпа. Той снима и те снимат. Всичко останало са версии.

 

 

Видях как доста пияният Деислав Чуколов и също така доста пияният Волен Сидеров вървяха по улицата. Малко по-късно стана тарапана, дойдоха полицаи, собствениците на клекшопа и впоследствие мисля, че Чуколов удари собственика на магазина”, разказа пред Нова свидетелят Радослав Петров. 


Собственикът на магазина Александрина Симеонова пък твърди, че Сидеров и дръпнал телефона от ръката, след като се опитала да заснеме случващото се.


Телефонът ми падна на 3 - 4 метра зад мен и той започна да ме стиска за лакътя”, казва Симеонова. 


„Установявам, че в този обект се продават безакцизни стоки. Не случайно повиках полицията. Полицията, която дойде тук, започна да охранява, да слага чадър на този обект”, заяви от своя страна Волен Сидеров. 


Той е категоричен, че във въпросния клекшоп се предлагат наркотици и нелегален алкохол.
Как лидерът на „Атака” е получил този сигнал, не е ясно. Как е решил да предизвика проверка точно сега, също е отворен въпрос. И това е едва началото. 


В последствие служители на МВР направиха проверка на магазинчето. Резултатът според собственичката е, че вътре няма дрога, нито цигари без бандерол.


Разследването на Сидеров и компания приключи след 4.30 ч., а след това за случката напомняше единствено последната останала да дежури патрулка.