Лидерът на "Атака" и неговият заместник буйстваха преди дни в центъра на София

 

Искането за сваляне на имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуколов от главния прокурор е правилно, според вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Още по темата

 

Тя възприема поведенеието на двамата депутати за неуважително не само към служителите на МВР, но и към цялото министерство. Самата Бъчварова е получила телефонно обаждане в малките часове на нощта от народните представители. Румяна Бъчварова напомни още за какво би трябвало да служи имунитета на един депутат.

 

„По отношение на имунитета, тази институция, правна, е за да може да защити народни представители по изразяване на мнение по теми, важни, а не за да ги пази от закона. Затова смятам, че е правилно искането за сваляне на имунитета на главния прокурор”, коментира вицепремиерът Румяна Бъчварова.

 

А преди минути, от пресцентъра на партия „Атака” съобщиха, че депутатите Сидеров и Чуколов завеждат дела срещу главния прокурор, двама прокурори от Софийската прокуратура и срещу главния секретар на МВР за изявления, уронващи престижа на народните представители.