Премиерата на „TheTimeStopper“ на Стефани Ханджийска е на 24 октомври

„Живеем във време, в което всичко претърпява непрекъсната метаморфоза, включително и човешките взаимоотношения. Това е време, в което нямаме време за нищо и най-вече - нямаме време да бъдем заедно“ – този осъзнат избор на съвременния човек е една от причините, която провокира танцовия изпълнител и дебютиращ хореограф Стефани Ханджийска да събере екип, с който да спре и да преобърне времето поне за час.

 

Резултатът от съвместните им усилия е „TheTimeStopper” – физически пърформанс, чиято премиера ще се състои в събота, 24-и октомври, от 20.00 ч. в Derida Dance Center в София.

 

Все по-трудната комуникация между хората и изчезващата връзка между поколенията са двете отправни точки за „TheTimeStopper”. Това не е просто спектакъл, а среща на „млади“ и „стари“, които се (пре)откриват, споделят личните си, човешки истории и общуват помежду си така, както отдавна не се е случвало и използвайки изразните средства на физическия театър и танца.

 

„Седнете удобно, имаме всичкото време на света да се срещнем тук и сега“, гласи поканата на екипа зад “TheTimeStopper”. И кой друг, ако не той, ще знае най-добре как се спира времето на 24-и октомври.

 

* „TheTimeStopper” може да се разбира и като движение за социална промяна, насочена срещу тенденцията на изолация, студенина, безчовечност и липса на комуникация в обществото. Позовавайки се на принципа, че когато водата не тече – блатясва или иначе казано – изпускайки онези знания и истории такива, каквито само един възрастен човек може да разкаже, човек изпуска цели животи, „TheTimeStopper” цели да  провокира да намерим време и да поговорим с всички тях за онова, което е било, е и ще бъде. А кои са „те“ – всеки знае най-добре за себе си", допълва екипът на представлението.