Защо обаче крадецът все още е на свобода?

 

Възрастна жена беше ограбена и зверски пребита във Видин. Крадецът, който ѝ е причинил това, обаче още е на свобода. Той е влязъл през прозореца в къщата, пребил жената до смърт, заключил я в банята и след това започнал да търси ценни вещи из дома ѝ.

 

„За да я пребие така, те са търсили пари, а тя пари не е имала. Взели са ѝ личната карта и 30 лева. Баба ми е изведена от къщата си на носилка. А е заведена преписка в полицията за тава и одеяло. Какво е това малоумие. Има умишлен опит за убийство”, разказа за „Здравей, България” внучката на пребитата баба. Тя призова полицията да си свърши работата.

 

Крадецът е заловен от полицията пред къщата на 94-годишната Емилия, уважаван музикален педагог, е обезобразено. Инцидентът станал преди десетина дни в центъра на Видин.
 


Делото е образувано за грабеж, тъй като има употребена сила за отнемане на вещи. Затова е започнато разследване за грабеж. Извършителят е трябвало да бъде задържан. По доклад на делото след вашия репортаж, според разследващите на този етап от разследването няма достатъчно доказателства, които да уличават лицето в извършване на престъплението", коментира Владислав Влашев, говорител на прокуратурата във Видин.

 

Повече по темата гледайте във видеото.

 

Репортер: Биляна Борисова

 

Припомнете си случая в прикаченото видео: