Президентът Путин нарече твърденията на авиокомпанията за външна намеса "прибързани"

 

Русия отхвърли версията, че самолетът с туристи паднал в Египет е бил свален. Президентът Путин нарече твърденията на авиокомпанията за външна намеса "прибързани". От Съединените щати също обявиха, че не виждат терористична следа.

 

Официално данните от "черните кутии" на падналия в Египет самолет не са публикувани. Изследването им върви в Египет, като Русия твърди, че ако има нещо неясно, кутиите ще бъдат пратени във Франция. Владимир Путин призова да не се правят прибързани заключения.

 

"Без съмнение, трябва да направим всичко възможно, за да добием обективна и ясна картина, на това, което се е случило. И да реагираме адекватно”, заяви Владимир Путин. 

 

Според неофициална информация от Египет, по корпуса на самолета няма следи от обстрел. Евентуалното сваляне от земята би оставило множество лесно различими пробойни. Все още не е напълно отхвърлена версията в пътническия самолет да е било качено взривно устройство. Данните на сайтове, които следят движението на самолетите, сочат, че за секунди машината рязко е загубила скорост и височина. Шефът на американското разузнаване също коментира трагедията.

 

"Все още нямаме никакви доказателства за терористична намеса. "Ислямска държава” поеха отговорност. Те имат хора на Синайския полуостров. Но истината е, че ще знаем повече, след като изследват "черните кутии"”, заяви Джеймс Клапър, директор на разузнаването на САЩ. 

 

На самолета имаше 224 души. Телата на повечето от тях вече са изпратени в Русия за разпознаване.