Обсъждат се различни варианти за промяна на цените, съобщиха от регионалното министерство

 

Двойно ще поскъпнат винетките догодина. Това предвижда един от плановете на Кабинета. 

 

Обсъждат се различни варианти за промяна на цените на винетките и се правят анализи, не е ясно още с колко и кога се очаква да поскъпнат, съобщиха за Нова от Министерството на регионалното развитие. 

 

В интернет по-рано днес изтече информация, че сред тези „варианти” е и двойно поскъпване на таксите. Така цената на годишната винетка например от 67 лева, ще стигне 145.  

Още по темата

 

Божидар пътува често, в цялата страна. Работата му го налага, а по някога успява да си открадне време и за ваканция. Непрекъснато обаче му се налага да има винетка. 

 

„Навсякъде обикалям честно казано. В повечето случаи гледам да си взимам годишна винетка, но е имало моменти, в които съм взимал и седмични, и месечни, в зависимост”, заявява Божидар. 

 

Спрямо качеството на пътищата, според Божидар, и в момента цените на винетките са прекалено високи. Затова и той е категорично против по-скъпите винетки. 

 

„Ако решат да поскъпнат двойно, не виждам на базата на какво е. Само главните пътища са добре, всичко друго е просто в буквалния смисъл под всякаква критика – дупки, разбити пътища”, коментира Божидар.

 

Според експертите, засегнати от това поскъпване биха били и производителите на някои стоки, чиято работа е пряко свързана с транспорт. 

 

„Те си го калкулират в цената и пак човекът, който плаща, обикновеният човек, който плаща винетката, той ще понесе тази загуба”, коментира Емил Панчев, председател на СБА.

 

От съюза на автомобилистите ще се противопоставят на евентуален рязък скок в цената на винетките. 

 

Цените на винетките за леките коли не са променяни от осем години.