Любопитно е как Анастасия Кадиева е избрана за кмет

 

Съкрушителна победа за ГЕРБ в Игнатиево. Варненското село се прочу след разследванията на Нова телевизия за джебчийската мафия. 

 

Новата кметица Анастасия Кадиева, родена и прекарала живота си там, научила от репортажите на Нова, че в града й има джебчийки - и то от най-богатите. Била отдадена на работата си като фотограф, а после касиер в Община Аксаково и не обръщала внимание на палатите. Въпросите за джебчийската мафия в Игнатиево се оказаха неудобни за новата кметица и затова тя реши да си тръгне по време на интервюто. 

Още по темата

 

Любопитно е как Анастасия Кадиева е избрана за кмет. На първия тур се състезавала с досегашния градоначалник на Игнатиево Димитър Димитров, издигнат от политическо движение „Социалдемократи”. Взела 566 гласа - с 14 по-малко от опонента си. В седмицата преди балотажа обаче Димитров получил прозрение и решил да даде гласовете си на кандидатката на ГЕРБ. И така за него останали само 29 гласа.

 

Симпатизантите на бившия кмет твърдят, че той е бил заплашван и затова е решил да подари гласовете си на кандидатката на ГЕРБ. На тези, които не пожелали да подкрепят Кадиева, им било забранено да отидат до урните.

 

Екипът на Нова телевизия потърси за коментар и кметът на Община Аксаково Атанас  Стоилов, който също е от ГЕРБ. До този момент обаче няма връзка с него. Не е ясно и какво се случва с Христо Младенов, лидерът на партия "Солидарност", който отправи заплахи към екипа на Нова, след като разказа как мъжът на джебчийка от Игнатиево се опита да влезе в общинския съвет в Аксаково.

 

Още по темата гледайте утре сутрин в "Здравей, България".