Тазгодишното издание на "Киномания" стартира с филм на Ивайло Христов

 

"Карък е човек, роден в България. Може и да не съм го чел някъде, ама ще го напишат". Това е една от последните реплики във филма на Ивайло Христов "Каръци", с който започна тазгодишното издание на "Киномания".

 

Оператор на филма е Емил Христов, продуцент Асен Владимиров, а в главните роли можем да видим Елена Телбис, Деян Донков, Ованес Торосян, Георги Гоцин и Пламен Димов. Филмът вече спечели голямата награда „Златен Свети Георги" на Международния кинофестивал в Москва, както и голямата награда на фестивала "Златна роза" във Варна. По всичко личи, че го чакат още много отличия.

 

Накратко - Елена, Коко, Пацо и Гошо са ученици от горните класове на гимназията в малък град. Коко е влюбен в Елена. Момичето мечтае да стане певица. Тя с нетърпение очаква предстоящия концерт на известна рок група. Събитието разтърсва града, раждайки нови любови, разочарования и сложни взаимоотношения.

 

"Каръци" е филм, който поставя много въпроси. За родителите, които ги няма, когато децата им растат. За това колко тъпо може да е да си възрастен. За болестта като спасение от реалността. За границите на сивото в живота ни. И за мястото, където започват цветовете. За местата, на които някои хора не си и помислят да живеят, а за други - те са целия свят.

 

"Каръци" е като бонбон с вкус на лимон. Сладко ти е, защото знаеш, че гледаш един много добър филм и същевременно ти е кисело, защото знаеш, че в него много малко неща са далеч от реалността, а така ти се иска да не е така.

 

След края на прожекцията на филма режисьорът ни напомни и какво казва статистиката за живота на децата в България. Всяка година близо 1500 деца се разделят с родителите си, повечето от тях - още в родилното отделение. И един призив - отново на Ивайло Христов. Ако това поне мъничко ви тревожи - изпратете съобщение с текст DMS DETSTVO на номер 17707!

 

 

До 29-и ноември "Киномания" ще покаже 60 селектирани заглавия, събиращи най-доброто от световното кино за изминалата година.  Филм на „Лента” ще е част от фестивала ‘Киномания". Новият филм на Уди Алън – "Почти нормален", с Хоакин Финикс и Ема Стоун в главните роли, ще има своята специална предпремиера в рамките на фестивала. Прожекцията е на 19 ноември, от 19 ч. в зала 1 на НДК. Филмът ще се разпространява и в кината от 27 ноември.


 
"Лента" е марката, с която "Нова Броудкастинг Груп" навлезе на пазара на киноразпространение в България. Компанията вече представи на българските зрители селекция от изключителни холивудски заглавия, а oт 27 ноември в киносалоните ни очакват премиерата на новотo заглавие на легендарния режисьор Уди Алън – „Почти нормален”, както и комедията с участието на Оливия Уайлд – „Тиха нощ, луда нощ”.