Бившата барета обяви 100 000 долара награда за нападателите си

 

100 хиляди долара награда за информация кой стреля с гранатомет срещу Алексей Петров. Обявата като в уестърн даде самият Петров пред медиите днес. 

 

А междувременно на петък 13-ти се случиха няколко инциденти с ключови свидетели по делото Октопод. 

Още по темата


Петров дава награда за всеки, който има информация за стрелците и поръчителите на атентата срещу него. Самият Петров го определи като терористичен акт. Днес в спецсъда бившата барета се срещна с мъжа, когото недоброжелателни слухове свързаха с атентата. Златомир Иванов-Баретата и Алексей Петров - двама бивши бизнеспартньори, се видяха не къде да е, а в дома на Темида.  

 

"Ние никога не сме имали проблем с Алексей", заяви Иванов. 

 

Неговото име бе замесено индиректно в атентата срещу Алексей Петров. Тази версия не беше потвърдена от полицията. Отрекоха я и бившите барети.

 

Бившият съветник в ДАНС ще разчита на свой екип разследващи, които да установят кои са нападателите. Засега обаче няма горещи следи. Няма арестуван и за покушението срещу Златко Баретата.  

 

Иванов е подсъдим за банда за наркоразпространение в Казанлък и по Черноморието. Групата му действала от 2011 година до деня на покушението му 29 януари 2013 година. А Алексей Петров отговаря по делото Октопод за банда за рекет и изнудвания.