Огромно задръстване затвори едно от най-важните кръстовища в столицата

 

Огромно задръстване затвори едно от най-важните кръстовища в столицата – това на „Руски паметник”. Основни участници в него бяха не само леки коли, а и десетки трамваи. Това не е първият инцидент на тази ключова точка в София.

 

Виновникът е водач на лек автомобил, който вместо да даде път на трамвая, който преминава, го засича. Така мотрисата спира аварийно, губи напрежение и не може да потегли отново. За да продължи по пътя си, трябва да я избута друга мотриса, а това изисква време. Именно така се е образувало и голямото задръстване днес. 

Още по темата

 

Подобна ситуация възникна и вчера на кръговото кръстовище. Тогава трамвай спря аварийно заради автомобилите, изпречили се на пътя му. Картината запечата зрителката на Нова телевизия Ани Сиракова. 

 

Не един, а няколко автомобила преминават през забранения за тях участък. Макар пътните знаци да указват, че има велоалея, пешеходна пътека и преминават трамваи, всеки ден има конфликтни ситуации между участниците в движението.

 

Вместо да спрат преди знаците, някои от шофьорите натискат спирачката, чак когато са на пешеходната пътека. Други пък изобщо не спира, а често се случва, когато правят път на пешеходците автомобилите, да се озоват на сантиметри от трамвая. 

 

Шофьорите, които трябва да са нащрек, когато пътят им минава през „Руски паметник” казват, че новата организация на движение е по-добра от старата. Добрата новина след масовото отъпкване на затревените релси е, че те още са там и са невредими. 

 

От „Пътна полиция” заявиха за Нова телевизия, че ако получат записите с нарушители, те ще ги глобят.