Западната преса започна да разказва историите им

Много чужди граждани се оказаха сред жертвите на кървавите атаки в Париж. 

 

Сред тях е американската студентка Ноеми Гонзалес. 20-годишното момиче, изучаващо интериорен дизайн в Калифорнийския университет, пристигнала в Париж за един семестър по студентска програма. 

 

Общо 17 студенти от същия университет са в Париж за един семестър. Колегите на Ноеми Гонзалес не са пострадали. 

 

„Дълбоко натъжен съм от новината за смъртта на нашата студентка Ноеми Гонзалес. Нашите мисли и молитви са със семейството и приятелите ѝ в този тъжен за тях момент”, заяви пред ABC7 директорът на учебното заведение. „Същевременно университетът ни помага на нашите почти 80 френски студента да се справят с мъката си. Ще дадем цялата наша подкрепа, за да ги утешим”.  

Още по темата

 

Информацията за това как точно е била убита Ноеми Гонзалес още не е дадена. Университетът ще проведе бдение в 16:00 часа в неделя. 

 

Друга американка беше ранена по време на атаките в Париж и е претърпяла операция в болница в Париж. Хелън Джейн Уилсън е била в концертната зала „Батаклан”, когато въоръжени мъже нахлуха вътре и убиха най-малко 89 души. Уилсън е била простреляна в крака. 

 

Уилсън е от Ню Орлиънс, но се мести в Париж, където работи в компания зе кетъринг. 

 

Ник Александър е британец. Той също е в залата „Батаклан”, когато терористите нападат. За съжаления той не се спасява от кървавата драма, пише „Скай нюз”. 

 

„С огромно съжаление потвърждаваме, че нашият любим Ник изгуби живота си в атаките в „Батаклан”. Ник не беше само наш брат, син, чичо, той беше изключителен приятел – щедър, забавен, изключително лоялен”, се казва в съобщение на семейството му.

 

Пред „Скай нюз” правителствен източник заявява, че има опасения, че много британци са както сред жертвите, така и сред ранените при терористичните атаки. 

 

„Нашите мисли са с всички пострадали и правим всичко възможно, за да ги подкрепим в този трагичен момент", заявява същият източник. 

 

Сред жертвите на атентата в „Батаклан” е и талантлив адвокат, възпитаник на Лондонското училище по икономика. 26-годишният Валентин Рибет работел в парижкия офис на международна адвокатска компания. 


 
„Това е ужасна трагедия и за нас е трудно да я приемем”, заявява шефът му. 

 

Новината за смъртта на младия мъж съобщи Лондонското училище по икономика, което той е завършил през 2014 година. 

 

Сред жертвите е и братовчедката на френския национал по футбол Ласана Диара, който в петък игра в мача срещу Германия. 

 

По-рано британският премиер Дейвид Камерън заяви, че страната му трябва да се приготви „за голям брой жертви”. Камерън осъди случилото се в Париж.