Прокурорът на Париж Франсоа Моленс възстанови хронологията на събитията

Прокурорът на Париж Франсоа Моленс възстанови хронологията на кървавата баня в Париж, като уточни, че в нея са участвали седем терористи, които са ликвидирани. Проследяването на часовете показва, че тя е траела 33 минути.

 

Съгласно последователността на събитията първият взрив е станал 21:20 ч. местно време до стадиона "Стад дьо Франс" по време на приятелския мач Франция-Германия. 

 

Минути по-късно - в 21:25 ч., е имало интензивна стрелба в 10 района на Париж пред ресторанта „Малката Камбоджа“ на улица „Алибер“. Там на място са убити 15 души, още 10 са ранени. Според показанията на очевидци терористите са се придвижвали с кола „Сеат”.

 

В 21:30 ч. е имало втори взрив пред "Стад де Франс". Бомбата е била задействана от терорист самоубиец.

 

В 21:32 ч. е имало нова престрелка - този път на улица „Фонтен-о-Руа". Там са убити 5 души, 8 са ранени. 

 

В 21:36 ч. стрелба в същия квартал на улица "Шарон" - 19 души убити, 9 ранени. Престъпниците отново са били със „Сеат“.

 

Пак минути по-късно - в 21:40 ч., е станал взривна булевард "Волтер". Терорист камикадзе е задействал взривно устройство. Тук тежко ранен е един човек, а много други са получили не толкова тежки наранявания.

 

В 21:40 ч. трима въоръжени терористи са спрели с автомобил „Поло“ пред концертната зала "Батаклан" в 11-и район на Париж. Въоръжените лица влезли вътре и започнали стрелба. По време на действията си те споменавали Ирак и Сирия. Единият от терористите е ликвидиран по време на последвалия щурм. Другите двама са загинали при задействането на взрива. От заложниците са убити 89 души.

 

В 21:53 ч. е имало още взрив край стадиона "Стад дьо Франс".

 

При всички престрелки се използвали различни модификации на автомата „Калашников“. Броят на загиналите достигна 129 души, а други 352 са ранени. От тях 99 са в критично състояние.