Заподозреният е с белгийско гражданство

Предполагаемият организатор на извършителите на терористичните атаки в Париж се казва Абделхамид Абаауд и е с белгийско гражданство, съобщи Berliner Kurier, позовавайки се на RTL. 


Абаауд, който е на 27 години, живял в Брюксел, в проблемния квартал "Моленбек". През януари неговото име се появи във връзка със серия от нападения в Белгия. 

Още по темата

 

Радио RTL съобщава, че терористът е извършвал екзекуции на заложници на организацията „Ислямска държава”, и е вербувал за ИД и 13-годишния си брат.

 

По-рано през деня министър-председателят на Франция Манюел Валс предупреди, че "терористите могат да ударят отново в следващите дни".

  
Във връзка с атентатите от петък френската полиция е провела през изминалата нощ няколко операции в района на град Лион. Има арестувани, иззети са и огнестрелни оръжия. Операции се провеждат и в други градове като Гренобъл и Тулон, в рамките на въведеното извънредно положение, което дава разширени правомощия на силите на реда.
 


Междувременно разследването се насочи към Белгия, която е служила като база на терористите. Сред предполагаемите извършители на атентатите са трима братя французи. Първият е умрял при нападението на булевард "Волтер", вторият е задържан, а третият се издирва. Полицията разпространи снимката и името му - Салах Абдеслам. Идентифицирани са общо трима от извършителите.

 

Вижте подробности!

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си