По-рано разкриха предполагаемия организатор на атаките

Идентифицирани са още двама от парижките камикадзета. Единият от тях е роден в Сирия, предадоха БТА и Франс Прес.

 

Пръстови отпечатъци на единия от нападателите, които се самовзривиха край стадиона "Стад дьо Франс", съвпадат с тези, взети в Гърция през октомври от мъж със сирийски паспорт на името на Ахмад ал Мохамад, на 25 години, роден в Идлиб. Автентичността на паспорта все още не е установена, се отбелязва в изявление на прокуратурата.


Вторият идентифициран терорист е 28-годишният французин Сами Амимур от парижкото предградие Дранси. Той участва в нападението срещу концертната зала "Батаклан" и се взриви. Бил е известен на полицията заради връзките си с терористи.

 

Преди две години той е бил обвинен за тероризъм "след неуспешен опит да отпътува за Йемен". В същото време семейството му твърди, че през 2013 година той е пътувал към Сирия, посочва France24. 

 

Трима членове на семейството на Амимур са задържани за разпит рано тази сутрин. Един от тях разкрил, че той пътувал до Сирия през 2013 г., съобщи Франс прес.

Още по темата

 

По-рано стана ясно, че предполагаемият организатор на извършителите на терористичните атаки в Париж се казва Абделхамид Абаауд и е с белгийско гражданство, съобщи Berliner Kurier, позовавайки се на RTL. 


Абаауд, който е на 27 години, живял в Брюксел, в проблемния квартал "Моленбек". През януари неговото име се появи във връзка със серия от нападения в Белгия. 

 

 

Идентифициран бе и 20-годишният Билал Хадфи. Според полицията той е един от самовзривилите се терористи край "Стад дьо Франс". 

 

Вижте повече за него!