Салах Абдеслам е използвал кредитната си карта, за да наеме две стаи в хотел в Алфортвил

Френската полиция е открила хотелски стаи и апартаменти, вероятно използвани от атентаторите, които са участвали в кървавите нападения във френската столица в петък, пише британското издание "Индипендънт", цитирано от БГНЕС.

 

Салах Абдеслам, който е издирван от властите в цяла Европа, е използвал кредитната си карта, за да наеме две стаи в хотел в Алфортвил, предградие на Париж, дни преди нападенията. Предполага се, че най-малко двама негови съучастници или атентатори са пристигнали два дни преди нападенията в хотела , който обаче не е снабден с охранителни камери.

 

Според френското издание „Le Point“, което е получило достъп до стаи 311 и 312, в тях е имало спринцовки и шишета, остатъци от пица, а матраците на леглата са били преобърнати.

 

Спринцовките могат да потвърдят предположенията, че някои от нападателите са били дрогирани по време на атаките. Някои от оцелелите съобщават, че стрелците са се държали „като зомбита“, въпреки че все още полицията не е обявила резултати от съдебните анализи.

 

Съобщенията за откритите хотелски стаи се появиха, след като по-рано беше съобщено, че е намерен апартамент, който е бил използван от поне един от атентаторите. Според друго френско издание - „Le Figaro“, GPS данни от автомобил, който е бил използван от нападателите, са отвели полицията до апартамент под наем в друго предградие на Париж, където известно време е прекарал Ибрахим Абдеслам – брат на Салах. На мястото властите са открили смартфони.