Влизайки на дневен ред, Путин ще иска територии, заяви Евгений Дайнов

 

"Проблемът не е само "Ислямска държава". Момчетата, които са извършили атаките, са се припознали в джихадистите. Ако не беше ИД, те щяха да се припознаят в друго". Това заяви журналистът на Нова телевизия Николай Дойнов, който се върна от Париж, където отразяваше кървавите атентати.  

 

"Владимир Путин е един от малкото хора, които си дават сметка, че всичко това вече се е случвало и преди. Сега той иска да направи номера на Сталин", заяви политологът Евгений Дайнов, като допусна, че западните сили ще се споразумеят с Русия. 

 

"Влизайки на дневен ред обаче, Путин ще иска нещо - територии. Може да поиска нас", подчерта професор Дайнов. 

 

Според Мохамад Ал Бармауи мюсюлманите винаги биват свързани с крайните радикалисти. Сириецът, живеещ в България, в последните дни беше докладван във Facebook за насаждане омраза. 

 

„Просто обявих, че се гордея, че съм мюсюлманин и няма да се откажа от това. Поводът беше, че след атентатите във Франция много хора ме питаха дали няма да се отрека от религията си", поясни той. 

 

Според него дори великите сили да се обединят срещу "Ислямска държава" и да успеят да я преборят със сухопътна военна операция, това няма да реши проблема: