Претърсени са както домовете, така и автомобилите им

 

Задържани са четирима служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“  за получаване подкупи, съобщиха от прокуратурата. Те са прибирали по 20 евро от всеки спрян товарен автомобил на магистрала "Марица", за да не го проверяват. Двама от тях са арестувани по време на дежурство, а другите двама няколко часа след работа.

 

От "Автомобилната администрация" заявиха пред Нова, че веднага след повдигане на обвинение към служителите, в Хасково ще бъдат командировани други инспектори. Уличените във взимане на подкуп също са били командировани в Хасково от други отдели през лятото, когато отново имаше скандал с подкупни служители.

 

На този етап няма данни в корупционната схема да участват ръководни служители от ДАИ, обявиха от Прокуратурата. Разследването е по сигнал на турски превозвачи от октомври. Само вчера са били разпитани 7 шофьори, които са заявили, че са си платили, за да не бъдат проверени.

 

"Нямаме белязани пари, но са намерени около служебния автомобил на място, където работи съответния екип на автомобилна администрация съответна сума пари. Намерени са около 300 евро в цигарена кутия, в кашон около служебния автомобил. Предполагаме, че това е сумата, която е заработена в кавички в рамките на около 2 часа и половина", коментира прокурор Павел Жеков.