Служители на автомобилната инспекция в Хасково бяха арестувани

 

Арести в ДАИ - Хасково. Служители на автомобилната инспекция са задържани по подозрение, че са искали подкупи от  шофьори на камиони.

 

Акцията започва преди месец, когато трима турски шофьори се оплакват, че са изнудвани да дават по 20 евро такса спокойствие. Така се избягвали проверките на пътя. Това не е първият сигнал. През юли отново турски шофьор засне изнудване от страна на служител на ДАИ на пътя.

 

Само вчера са разпитани 7 шофьори, които потвърдили, че са си платили. А двамата дежурни инспектори са закопчани още на пътя. Встрани от служебната кола на инспекторите разследващите са открили кутия от цигари, пълна с 300 евро.

 
По същото време са арестувани и двамата инспектори от предишната смяна. В колите и домовете им са открити доста пари и бижута. И четиримата арестувани работят в ДАИ - Хасково от лятото, когато заради корупционни скандали беше сменено и ръководството на отдела.

 

Схемата с 20-те евро не е нова. Тя важи предимно за турските шофьори. Повечето плащат без да се оплакват, защото глобите при нарушения са доста по-сериозни от рушвета.
 

Веднага след като задържаните бъдат официално обвинени, те ще бъдат освободени от Автомобилната администрация, а на тяхно място ще бъдат командировани други инспектори от страната.

 

Репортер: Димитър Иванов