Адвокат: Имам усещането, че ще има нови записи, Ченалова няма какво да губи и ще каже всичко

 

Появиха се записи на разговори между скандалната съдийка Румяна Ченалова и бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева. Аферата замеси имената на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров в опити за чистка в съдебната система. На записите се чуват гласовете на две жени, като едната обяснява на другата, че „Бойко е казал на главния прокурор да я опраска”. 

 

"Имаше много голямо желание този разговор да бъде неглижиран и дълго време беше коментиран само от медиите. Сега вече е ясно, че такъв разговор е имало и никой не го отрича. Добре беше, че тези жени бяха отстранени от длъжност”, коментира в „Събуди се” журналистът от БНР Силвия Великова.

 

"Не вярвам ВСС да разследва това. Нямаме независим орган, който да го направи. Смятам, че този случай ще се опитат да го замажат”, на мнение е тя.

 

"Всеки един от нас от гилдията е чувал подобни разговори под една или друга форма. Тези неща се знаят, но няма как да се кажат публично. За мен лично този стил на взаимоотношения не е новост. Проблемът е, че в началото нямаше никаква реакция – вече нямаме имунитет за такива неща”, заяви адвокатът Александър Пелев.

 

"Имам усещането, че това не са всички записи. Ще има и втора част. Румяна Ченалова вече няма какво да губи и ще каже всичко. Тя е притисната до стената и няма да приеме да е изкупителна жертва в едни схеми, в които е участвала", коментира Пелев.

 

"Нищо ново няма в задкулисието в съдебната система. Важно е какво излиза от записите, които са направени. Ако те са незаконни и на някого е нарушено личното пространство, той би могъл да търси обезщетение”, коментира от своя страна адвокатът Михаил Екимджиев.

 

"Най-важното доказателство за автентичността на тези записи е откровеният неподправен и автентичен примитивизъм на говорене, да не кажа простащината, която струи от тях", на мнение е адвокатът.