Силвия Великова коментира скандала "Яневагейт"

 

Още по темата

„В разговорите се говори по ненормален начин за отношения в съдебната система”. Така журналистът Силвия Великова коментира изтеклите записи, на които, както се твърди, се чуват гласовете на бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева и на уволнения съдия от СГС Румяна Ченалова.

 

"Има официални събития около говоренето на Янева, които потвърждават, че нещата са се случвали горе-долу по този начин", каза още Великова. 

 

В четвъртък Ченалова призна, че  Янева я е молила „елегантно” да решат в определена насока дела. Тя дори твърди, че главният прокурор Сотир Цацаров е ползвал Янева като посредник, който да дава указания в каква насока да реши едно конкретно дело.  

 

„Съдия в търговско отделение каза в четвъртък, че е правил услуги на шефа си и че главният прокурор е проявявал интерес към дела. Какво ще правим, ако всички хора, които  са били страни по тези дела, сега решат да оспорват?”, коментира в студиото на „Здравей, България” Силвия Великова.

 

Свидетели сме на метеж срещу главния прокурор, но не само срещу него. Премиерът Бойко Борисов трябва да разбере, че това е един пълзящ опит за преврат и крайната цел на атаката е самия той”, коментира журналистът Юлий Москов.

 

„В началото беше една публикация, че Европейската комисия иска временно отстраняване на главния прокурор Сотир Цацаров, но това е лъжа, никой никога не е искал отстраняването на главния прокурор”, добави той.