Прокуратурата разследва изтеклите разговори

 

Прокуратурата започва разследване на разговорите между съдийките Румяна Ченалова и Владимира Янева. 


Скандалът се разрази след изтичането на записи, в които се чува как двете обсъждат премиера Борисов, главния прокурор и различни магистрати. Говорят за това кой кого е искал да опраска и кой кого да спаси от наказание. 

 

Още по темата

Пускането на записите е сценарий – категорични са и правосъдният министър Христо Иванов, и главният прокурор Сотир Цацаров. Разминаха се обаче за това кой стои зад него. 

 

"Има една политическа сила, която има интерес този шум да продължи. Тази сила се упражнява две години върху българската прокуратура – ама лидерът на тази сила каза, че вие сте жертва – ама аз не се чувствам жертва, лидерът на тази политическа сила не е човек, който ще ме призове да си изчистя името", посочи Цацаров. 

 

Преди няколко дни лидерът на ДСБ – Радан Кънев, призова Цацаров да си изчисти името. Дали визира именно тази партия, Цацаров не каза. 

 

Прокурори започват разследване вярно ли е това, което си споделят двете съдийки в записите. Като например – казал ли премиерът Борисов на главния прокурор Сотир Цацаров "да опраска” Владимира Янева.


"Премиерът Борисов няма отношение към повдигане или неповдигане на обвинения на Владимира Янева. Делян, независимо дали е Добрев или е Пеевски, по никакъв начин не е провеждал разговор, в резултат, на който се твърди, че е въздействано една от двете дами да не е обвинявана", категоричен бе Цацаров.

 

Независимо от отговорите на главния прокурор, софийските прокурори ще разследват съдържанието на разговорите.  

 

Още за скандала очаквайте утре сутрин в "Здравей, България"! Гост ще бъде лидерът на ДСБ Радан Кънев.